Wednesday, February 24, 2010

Fatwa Baru Nik Aziz: Kes Liwat dan Zina Tidak Boleh Dibicarakan Di Mahkamah

Semalam Nik Azizi dipetik sebagai berkata bahawa perbuatan yang mengaibkan orang seperti kes zina dan liwat tidak boleh dibicarakan di mahkamah. Laporan penuh fatwa Nik Aziz itu disini

Dalam perkembangan yang sama Nik Aziz juga mengulas surat desakan 50 ahli parlimen Australia yang diketuai oleh Micheal Dandby pejuang hak Gay/lesbian dan yahudi Australia. Bagi Nik Aziz surat tersebut bukan bentuk campur tangan tetapi sokongan kepada Anwar.

Nik Aziz juga mengulangi sokongan kepada Anwar Ibrahim dalam kes liwatnya. Nik Aziz seperti dalam petikan tersebut tetap berpendirian bahawa liwat Anwar sepatutnya jangan di bawa ke mahkamah kerana tiada bukti.

Nik Aziz juga menafikan hak Saiful yang mendakwa diliwat, kerana itu semua direka-reka oleh Saiful dengan bantuan pihak-pihak tertentu.

Berasaskan ayat-ayat Nik aziz ini, menteri besar Kelantan itu cuba menafikan proses mahkamah, siasatan polis, siasatan pihak berkuasa seperti jabatan kimia dan forensik serta para doktor perubatan yang telah menjalankan pemeriksaan kepada Saiful (mangsa).

Pernyataan Nik Aziz ini bersifat politik, bukan bersifat menegakkan mana yang benar. Nik Aziz menafikan semua hak termasuk hak Saiful yang menuntut keadilan bagi dirinya demi tujuan politik yang sempit.

Nik Aziz sanggup menutup mata, telinga atas semua bukti-bukti yang dipersembahkan ke dalam mahkamah demi meneggakkan Anwar Ibrahim.

Sepatutnya Nik Aziz apatah lagi berjawatan eksekutif yakni sebagi menteri besar perlu mengambil pendirian biarlah mahkamh menentukan segala-galanya dalam kes ini. Ini tidak, Nik Aziz berpendirian bahawa apapun yang dipersembahkan ke dalam mahkamh tersebut adalah bukan bukti, tetapi hanya sandiwara pihak pendakwaan demi mengaitkan Anwar Ibarahim agar supaya dapat mengekang mantan TPM itu menjadi perdana menteri Malaysia.

Sokongan Nik Aziz kepada 50 ahli parlimen Australia yang terang-terang meminta kerajaan Malaysia menguggurkan tuduhan liwat II kepada Anwar, menurut Niz Aziz bukan campur tangan, tetapi sokongan. Satu lagi pemutarbelitan fakta dan pengertian. Rupa Nik Aziz sanggup berbuat apa sahaja, apakah perbuatan itu merendah-rendah sistem kenegaraan, itu semua tidak penting, yang penting hanyalah menyokong Anwar Ibrahim.

Fatwa baru Nik Aziz bahawa kes liwat dan zina tidak boleh dibicarakan dimahkamah merupakan perbuatan menghalalkan cara, cara pembangkang. Bagi pembangkang, apapun yang boleh membantu mereka semuanya boleh, termasuk berkerjasama dengan syaitan pun.

3 comments:

hahn February 23, 2010 at 8:26 PM  

Macam was was saja pendirian Nik Aziz... Was was itu syaitan

YANG GAMBI February 23, 2010 at 10:18 PM  

Salam bro, beginilah jadinya kalau ulamak politik..... dia akan mengeluarkan pelbagai fatwa yang dirasakan ada keuntungan bagi mereka.... lihat sajalah bagaimana fatwa Nik Aziz semasa mempertahankan 'sambutan Maulidur Rasul' di Pulau Pinang....

HAJI MOHAMAD BIN JUSOH July 16, 2010 at 10:57 AM  

Jika kes liwat dan zina tidak boleh di bicarakan di mahkamah yang mempunyai hakim dan saksi, habis dimanakah tempat yang dianjurkan islam untuk kes berkenaan dibicarakan?

Popular Posts

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP