Friday, November 20, 2009

Lagi Cerita Suwardi Yaakob: Konspirasi Jatuhkan Khalid Ibrahim

Suwardi Yaakob Dibelakang Konspirasi Menjatuhkan MB Selangor Itu maklumat yang telah diberitahu dalam Mesyuarat Perhubungan Negeri sendiri oleh beberapa ahli Badan Perhubungan. Dan maklumat dari sumber dalam Wisma Darul Ehsan menunjukkan bahawa sememangnya Suwardi Yaakob lah yang telah mengumpulkan segala dokumentasi berkaitan dengan isu pemberian lembu dan kereta MB.

Malahan, Suwardi berada di dalam bilik yang sama dengan Dato Hasan Ali sewaktu pegawai-pegawai SPRM datang membuat penyiasatan. Ini kerana SPRM telah menemuramah semua exco sewaktu isu pemberian lembu dan jagaan kereta MB itu diletupkan.

Malahan, selepas Dato HAsan Ali dan pegawai2 SPRM keluar dari bilik, Suwardi dengan bangganya membawa sebuah fail yang cukup tebal dan berkata bukti-bukti dalam fail ini akan menyebabkan MB Selangor tersungkur. Malahan, selepas itu Suwardi telah menelefon Khir Toyo, mungkin mahu memberikan laporan kepada Khir Toyo berkaitan dengan siasatan SPRM ke atas Tan Sri Khalid itu.

Sememangnya tanpa ragu lagi bahawa maklumat2 ini datangnya dari Suwardi Yaakob dengan tujuan untuk menjatuhkan MB Selangor. Dan, Dato Hasan Ali tahu akan pergerakan Suradi Yaakob ini kerana Suwardi Yaakob memberi “briefing” pada Dato Hasan di Pejabat Exco Selangor di Wisma Darul Ehsan.

Berkenaan penglibatan Roslan SMS pula, maklumat saya dapat tidak menyebutkan Roslan terlibat. Namun, Roslan SMS ada blog maka haruslah beliau menulis penafian yang jelas. Bukannya melarikan diri dari para wartawan yang hendak bertanya.

Siapa Suwardi Yaakob ni?

Dia ni mengaku jadi Pegawai Khas pada Dato Hasan Ali.

Namun, dia memang menjadi “penolong” dan “penasihat” kepada Dato Hasan Ali. Malahan, dia adalah antara yang berpengaruh sekali dalam senarai orang2 yang mempunyai pengaruh ke atas Hasan Ali. Dia team Dato Hasan, secara mudah.

Hairannya, orang-orang yang menjadi penyokong kuat Dato Hasan Ali ni banyak masaalah. Misalnya, Roslan SMS, Usop Ludin, Mat Zain, Wan Hasrina, Khairuddin Osman semuanya ada masaalah.

Malahan saya mendapat berita, Pemuda-Pemuda Negeri Selangor telah berjaya dibeli dengan projek2 yang dikeluarkan dari pejabat Dato Hasan. Kerana itulah mereka semua senyap sunyi bila Dato Hasan buat perangai tak senonoh. Haaiii, kena buat pembersihan dalam Pemuda Negeri ni.

Mamat ni, Majlis Agama Islam Selangor pun dia nak “chong”. Mamat ni yang Dato Hasan pegi jadikan pembantu dan penasihat dalam buat kerja-kerja kotor. Punyalah malu PAS Selangor macam ni.

Dan saya dapat tahu juga, MAIS ni hanya salah satu mangsa beliau. Kalau MAIS pun dia boleh hancurkan, apatah lagi PAS ni. PAS hanya kuda tunggangan kepada dia untuk kekayaan.

Entah macamana entah PAS Perlis pergi lantik orang ni jadi calon tahun 1999 dulu, saya pun tak tau.

Duit yang mamat ni janji untuk Muktamar Shah Alam baru-baru ni pun masih lagi kita sedang menunggu kedatangannya.

Tahu tak, Perhubungan Selangor sekarang ni hutang keliling pinggang sebab nafsu besar? Tapi takpa tu kita cerita kemudian.

Cumanya, si Suwardi Yaakob ni antara penyebab PAS berpecah sekarang ni. Mamat ni juga kawan baik dengan Ustaz Nasaruddin Mat Isa. Dia ni ibarat "runner" yang buat kerja-kerja kotor untuk Fraksi UMNO.

Tapi, mulut tak dapat jaga daaaa. Habis semua orang kau bagitau. Mana rahsia kau tak pecah.

Hai lah Dato Hasan. Saya dah nasihat Dato dulu lama dah tapi Dato tak nak dengar. Selalu ambik penipu jadi pembantu utama.

Kepada Roslan SMS, sila buat artikel dalam blog kamu dan nafi penglibatan kamu dalam konspirasi menjatuhkan MB Selangor ini. Bukan kamu ni yang pejuang Melayu juga ke? Ini adalah maklumat tambahan berkaitan dengan Suwardi Yaakob dari seorang yang amat kenal dan amat tahu kegiatan serta siapa Suwardi Yaakob ini. Bagus juga saya dedahkan siapa Suwardi Yaakob. Yang menjadi kerisauan kita adalah Suwardi Yaakob ini adalah rakan rapat dengan Ustaz Nasarudin Mat Isa seperti yang diakui oleh Ustaz Nasaruddin sendiri. Sehingga ke tahap waktu Ustaz Nasa di hospital, Suwardi menjadi "nurse". Dengar lah sendiri

Rupanya Suwardi ini telah di “struck-off” dari Bar Council. Sesiapa yang berada dalam aliran perundangan akan tahu bahawa apabila di “struck off” bererti ia melibatkan kes pecah amanah yang serious. Peguam yang mendapat layanan sebegini dari Bar Council telah mendapat satu penghinaan yang sangat besar seorang peguam yang boleh dapat. Biasanya Bar Council akan memberi tindakan sebegini apabila berlaku kes pecah amana yang sangat besar.

Kalau kita hentam Rohaizad calon BN Permagtang Pasir sebagai pecah amanah dan di buang dari Bar, ingatlah org kanan Hasan Ali, Ustaz Nasa, danorg kepercayaan utk temani Us Nasa termasuklah selama Ustaz Nasa pi Manek Urai, dan bersama Hasan Ali di Permatang Pasir adalah seorg pemecah amanah yg jauh lebih besar daripada Rohaizad.

Suwardi ni dah benefited banyak ketika kerajaan UMNO Selangor dulu. Memang banyak dah.... Projek dgn MAIS yg dinyatakan itu hanyalah yg kecil yg melibatkan UMNO Selangor, dan dia pun nak kelentong UMNO Selangor juga. Salah seoran pembeli rumah dan tertipu tu pun ada dalam gambar di rumah pertemuan blogger UMNO tu... Tapi kalaulah pembeli tu tahu tentang Suwardi dah lama kena sepak rasanya...

Org kuat UMNO yg dok buat business dgn UMNO sekarang dah menjadi org kanan Hasan Ali, dan Ustaz Nasa, dan menasihatinya dalam hal2 projek. Jumpa Suwardi semuanya org tahu dia akan cakap hal projek semata.

Lebih jauh dari itu, blh dibayangkan dia layak meletakkan dirinya sebaris dengan bilik2 pimpinan2 utama PAS pusat ketiaka muktamar PAS ke 55 di Shah Alam lepas.

Bayangkan selama 4 haribulan sehingga 7 haribulan Jun, dia boleh dibenarkan ambil satu bilik khas utk diri dia Suwardi, bersama bilik2 pimpinan lain, Us Hadi, Haron Din, Roslan SMS???, Nasaruddin Mat Isa, Hasan Ali. Mustafa Ali....

Bayangkan apa dan siapa dia yg tak pun terlibat langsung dlm tanzim PAS, bukan AJK muktamar tapi dapat seorg satu bilik, satu roslan, satu suwardi.... Dan bilik yg diambil bilik sangat mahal...

Cuba bayangkan, semua pimpinan2 lain termasuk Hasan Ali tempat tunggangan dia duduk bilik Executive Deluxe sahaja, Nik Aziz pun duduk bilik Executive, tapi si Suwardi bklh duduk bilik kedua paling mahal, Premier Suite;

0 comments:

Popular Posts

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP