Tuesday, March 2, 2010

Najib Kena Hati-hati: Sementara Seronok Menyambut Pimimpin Pakatan: Penyokong Sendiri Berkeliaran

Mantan setiausaha Agong PKR Datuk Salehuddin Hassim mengatakan salah satu sebab ramainya pemimpin dan penyokong PKR keluar parti kerana acara "pelukan mesra" pemimpin atasan PKR. Maksud pelukan mesra ini, para pemimpin atas PKR hanya mengutma orang baru, sementara orang lama dibiarkan berkeliaran.

Menilik penerimaan Najib kepada Farius Khairuddin mantan TKM1 Pulau Pinang malam ahad lalu, ada sudah bunyi-bunyi sinis daripada rakyat, dengan mengatakan bahawa pemimpin dan penyokong Umno yang setia bersama umno puluhan tahunpun, belum pernah dijulang, sepertimana menjulang Fairus. Ramai yang mempertanyakan, hero sangat kah Fairus itu?

Jangan terjadi yang dikejar tak dapat yang digendung berciciran. Atas sebab itu,Najib kena berhati-hati terutama menerima para pemimpin PKR yang dikatakan bermasalah ini. Ramai lagi para penyokong Umno yang sanggup bergadai nyawa jika diberi peluang.

Berkurangnya pengundi Umno atau BN pada PRU-12 lalu adalah akibat mengenepikan mereka-mereka yang benar-benar pejuang, namun peluang diberikan kepada mereka yang "no here" atau bidan terjun, kerana itu para penyokong Umno atau Bn beralih arah demi memberi pengajaran kepada para pemimpin Umno atau Bn.

Pengalaman sudah ada, bukti pun sudah ada, sesekalipun jangan ulangi.

Masih ingat kah diambang PRU-12? Ezam Mohd Nor mantan orang kuat Anwar menyertai Umno,namun impak kepada kekuatan Umno atau BN hingga kini tidak signifikan. Jangan harap orang lain mengemas rumah tangga kita, haraplah orang rumah sendiri untuk mengemas rumah tangga, kerana apa, kesetian telah terbuktikan.

1 comments:

baginda® March 2, 2010 at 3:43 PM  

Salam ziarah tuan empunya blog,
saya baginda® ada buat blog baru,
kiranya dapatlah tuan menglinkan blog baru saya ini..

Blog ini adalah blog ke dua Era Pasca, Blog ini mengumpulkan himpunan entri-entri dari artikel pilihan dari Blogger Pakatan Rakyat..

Diharap mendapat sambutan.. Jika Puak gerombolan menghack blog PR yang lain pun kita masih ada backup entri serta maklumat yang anda semua sudah buat dan entrikan di blog anda...

Dan ia menjadi salah satu blog Pakatan Rakyat yang baru..
Sekian...

Sila tinggalkan link anda sekali untuk saya mengk-linkan sekali blog anda sama..

sila ke link Berita Hairan Online..

http://beritahairanon9.blogspot.com/

dr:
Era Pasca
http://bagindareformasi.blogspot.com/

Popular Posts

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP